"Wij zouden dit jaar onze tiende verjaardag vieren, maar het feest werd afgelast. Wij hebben het echter nodig om eens in de kijker te staan. Ons verjaardagsfeest stimuleert onze naambekendheid, wat bijkomende vrijwilligers en vooral giften genereert", legt voorzitter Johan Valcke uit.

"Van de serviceclubs kwam er nog niets binnen, want zij hebben ook geen activiteiten kunnen organiseren om geld in te zamelen. Verder horen we verontrustende berichten dat ook Kom op tegen Kanker, waar we heel wat financiële middelen van krijgen, het moeilijker krijgt. Er heerst dus heel wat onzekerheid. Maar wij zijn broodnodig voor heel wat kankerpatiënten. Om onze dienstverlening laagdrempelig te houden - want mensen met kanker hebben het vaak ook financieel lastig - betalen de gasten maar een derde van de werkelijke kosten. Voor de rest zijn wij afhankelijk van partners."

Een ander verontrustend gevolg van Covid-19 is het niet meer bereiken van de doelgroep. "Er worden minder mensen opgenomen voor een behandeling van kanker. Mensen stellen de behandeling dus uit. Dat is schrijnend", besluit Valcke.

Info: www.zorghuisoostende.be

"Wij zouden dit jaar onze tiende verjaardag vieren, maar het feest werd afgelast. Wij hebben het echter nodig om eens in de kijker te staan. Ons verjaardagsfeest stimuleert onze naambekendheid, wat bijkomende vrijwilligers en vooral giften genereert", legt voorzitter Johan Valcke uit. "Van de serviceclubs kwam er nog niets binnen, want zij hebben ook geen activiteiten kunnen organiseren om geld in te zamelen. Verder horen we verontrustende berichten dat ook Kom op tegen Kanker, waar we heel wat financiële middelen van krijgen, het moeilijker krijgt. Er heerst dus heel wat onzekerheid. Maar wij zijn broodnodig voor heel wat kankerpatiënten. Om onze dienstverlening laagdrempelig te houden - want mensen met kanker hebben het vaak ook financieel lastig - betalen de gasten maar een derde van de werkelijke kosten. Voor de rest zijn wij afhankelijk van partners."Een ander verontrustend gevolg van Covid-19 is het niet meer bereiken van de doelgroep. "Er worden minder mensen opgenomen voor een behandeling van kanker. Mensen stellen de behandeling dus uit. Dat is schrijnend", besluit Valcke.Info: www.zorghuisoostende.be