105-jarige Godelieve springt voor ‘Vandaag over een jaar’ uit een vliegtuig

Op je 104de nog uit een vliegtuig springen? Godelieve Voet die in Zonnelied in Ieper woont, deed het. Met haar opvallende parachutesprong is ze vanavond de ster in het nieuwe seizoen van ‘Vandaag over een jaar’, waarin Cath Luyten mensen ontvangt die iets speciaals willen bereiken binnen het jaar. “Schrik? Dat heb ik nooit gehad.”

© EG

Wie haar ontmoet zou het niet zeggen, maar Godelieve passeerde de kaap van de honderd jaar al enkele jaren geleden. Het houdt haar niet tegen om nog mooie dingen te doen in haar al rijk gevulde leven. In oktober dit jaar vierde Godelieve Voet haar 105de verjaardag in Huize Zonnelied. Godelieve is daarmee de op één na oudste West-Vlaming.

Het grenst dan ook aan het onwaarschijnlijke wat de vrouw nog allemaal doet. Zo werd ze een paar jaar geleden door haar familie getrakteerd op een ballonvaart. Ze steeg op in Kaaskerke, waar ze in 1914 werd geboren. In juli dit jaar trok ze met kleinzoon Danny nog naar het bedevaartsoord Lourdes. Met de trip wou ze haar huwelijksreis nog eens opnieuw doen. In 1950 was ze namelijk met haar man Marcel naar de Franse stad gereisd. Toen Marcel in 1987 overleed, verhuisde Godelieve van Kaaskerke naar Diksmuide, waar ze uiteindelijk tot haar 102de zelfstandig bleef wonen. Daarna verhuisde ze naar Huize Zonnelied in Ieper.

“Ondertussen heeft ze niet stil gezeten”, lacht kleinzoon Danny Cool. “Op 19 september deed ze dan ook iets waarmee ze iedereen met verstomming heeft geslagen, namelijk een parachutesprong in duo. Normaal zou de sprong plaatsvinden op 15 september in Moorsele, maar door het slechte weer moest ze uitwijken naar het Nederlandse Arnemuiden.” Haar verhaal en de parachutesprong is vanavond te zien op VRT om 20.41 uur in ‘Vandaag over een jaar.”

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.