104-jarige Julia Mistiaen zachtjes overleden in wzc Maria Rustoord in Ingelmunster

Wijlen Julia Mistiaen. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In de nacht van zondag 22 op maandag 23 maart is de 104-jarige Julia Mistiaen zachtjes overleden in het wzc Maria Rustoord in Ingelmunster. Julia was al een tijdje verzwakt. Het wzc benadrukt dat haar overlijden niets met het coronavirus te maken heeft. Julia was de tweede oudste inwoonster in Ingelmunster.

Julia werd geboren op 3 maart 1916 in Ingelmunster. Op 3 juli 1937 trouwde ze met Maurice Vanhoutte, die in maart 1991 overleed. Ze kregen twee dochters : Lydiana en Chantal, die al overleden is. Er zijn elf kleinkinderen, veertien achterkleinkinderen en eveneens veertien achterachterkleinkinderen.

Julia woonde vele jaren in de Maurits Devisscherestraat en daarna in een appartement in de Bruggestraat in Ingelmunser. Negen jaar geleden nam ze haar intrek in het wzc Maria Rustoord in Ingelmunster.

Actief in verenigingsleven

Na de schooljaren werkte Julia bij de schoenenbedrijven Defauw en Dekimpe in Izegem. Ze hield ook twee jaar café Floreal in de Stationsstraat open. Vroeger trok ze vaak naar de zee. Ze was graag in gezelschap en reisde naar Duitsland, Lourdes of Spanje. Julia was altijd heel actief in het plaatselijke verenigingsleven. Net als haar vader zette ze zich in voor arbeiders en senioren. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier