101-jarige Marie-Louise rustig thuis in Heule overleden

Marie-Louise Cornu toen ze honderd werd. © (Foto NOM)
Redactie KW

Zaterdagmiddag 25 april is de 101-jarige Marie-Louise Cornu thuis in haar woning in de Jakob Vandervaetstraat in Heule vredig overleden. Hoewel ze al vele jaren alleen woonde en geen familie meer had, is ze niet eenzaam gestorven: ze was omringd door enkele mensen die haar nabij waren.

Van veel feestgedruis of een officiële hulde van het stadsbestuur moest ze niets weten toen ze op 28 februari 2019 haar 100ste verjaardag vierde. Dat was buiten de mensen uit de buurt gerekend die haar kwamen feliciteren met allerlei lekkers. Buurvrouw Christine Desmet ging de voorbije drie jaar dagelijks meerdere keren langs om Marie-Louise gezelschap te houden. Daarnaast waren er meerdere verpleegkundigen en ook mantelzorger Paul die haar met de nodige zorgen omringden.

Marie-Louise was geboren op de Zandberg in Kortrijk, maar ze was amper 16 maanden oud toen ze met haar ouders naar de toenmalige Hugo Verriestlaan in Heule kwam wonen. Ook na haar huwelijk met Florent D’Hondt bleef ze bij haar ouders inwonen. Ze heeft voor hen gezorgd tot hun overlijden. Haar man, die vrachtwagenchauffeur geweest is, is in 1991 overleden. Het echtpaar is kinderloos gebleven. Zelf heeft Marie-Louise in enkele textielbedrijven gewerkt. “Ik heb veel gewerkt en goede bazen gehad”, zei ze. Tot voor enkele jaren breide ze nog truien en haakte ze tafelkleden.

Marie-Louise, die rad van tong bleef, keek nog graag voetbal op tv. Vroeger genoot ze zelf van de voetbalsfeer, doordat ze vlak naast de terreinen van Stade Kortrijk woonde. Tot vorige zomer zat ze, zodra het wat mooi weer is, op haar witte tuinstoel buiten. Ernaast stond dan een blauwe stoel en die was voor passanten die een babbeltje wilden slaan. “Marie-Louise was ook heel gelovig”, zegt buurvrouw Christine nog. “Ze heeft mij op het laatst geregeld gevraagd of ik samen met haar wilde bidden.”

De mensen die Marie-Louise de voorbije jaren hebben omringd, zullen afscheid van haar nemen in de Sint-Elooiskerk in Kortrijk.

(NOM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten