Het had eigenlijk net zo goed in Koolskamp kunnen zijn, maar 't werd Kanegem waar Albéric Schotte op 7 september 1919 werd geboren. Een eeuw later herdenken ze dat niet alleen in zijn geboortedorp, maar ook in Waregem, waar de koers-wroeter Briek 15 jaar geleden werd begraven. Maar eigenlijk wordt onze IJzeren Briek, onze oer-flandrien, het komend weekend in heel West-Vlaanderen herdacht. Want als de koers van ons is, dan is Briek dat nog veel meer...

10 september wordt dé hoogdag voor Desselgem met de 77ste editie van de Grote Prijs Memorial Briek Schotte. Maar ook het hele weekend is er vanalles te beleven. Op het Kerkplein zorgt het Desselgemse Feestcomité voor kermisplezier, verder in het centrum staan verschillende horecazaken in voor de nodige feeststemming.

Nadat wielerlegende Briek Schotte in het voorjaar al in de bloemetjes werd gezet, gaat nu ook zijn 100ste geboorteverjaardag in het weekend van 7 en 8 september lang niet onopgemerkt voorbij. Cyclistes Leon uit Ruiselede heeft zelfs een speciale miniatuurversie van Briek gemaakt.

Interne fout - KW

Sorry, de pagina kan niet worden weergegeven. Een tijdelijk probleem met de server. Probeer het later opnieuw.