10.000ste bezoeker op Wintersfeer in Damme in de bloemetjes gezet

Bloemen en een fotoboek voor de familie Van Ryckeghem.
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Op ‘Wintersfeer in Damme’, de expo van bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel, werd zaterdagnamiddag de 10.000ste bezoeker in de bloemetjes gezet. Daarmee boekt het evenement een absoluut record.

Zowel het Damse stadsbestuur, bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel zelf als de vele duizenden bezoekers zijn laaiend enthousiast over ‘Wintersfeer in Damme’. Onder deze noemer werd het historische Sint-Janshospitaal in de Kerkkstraat door Frederiek Van Pamel en zijn team bijzonder sfeervol aangekleed met bloemen, planten, struiken, dennenbomen, kerstballen, mooi gekleurde linten en verlichting. Je kon gaan kijken van 22 december tot en met zondag 5 januari.

Records gebroken

De vorige editie lokte zo’n 5.000 bezoekers naar Damme, maar de huidige expositie brak alle records. Op woensdag 1 januari werden al 8.000 bezoekers geteld. De organisatie verwachtte om zaterdagnamiddag 4 januari de 10.000ste bezoeker te kunnen verwelkomen, omstreeks 15 uur, en dat was ook het geval. De eer viel te beurt aan de familie Van Ryckeghem, met Cederic Van Ryckeghem en Evelien Matthys uit Damme centrum. Zij kwamen met hun twee kindjes de expositie bezoeken. Uit handen van burgemeester Joachim Coens en schepen voor Toerisme Rik Strubbe (beiden CD&V+) ontvingen ze een ruiker bloemen en een mooi fotoboek.

Meer dan 11.000 bezoekers

Naar verwachting zal het totaal aantal bezoekers tegen het einde de 11.000 overschrijden, maar het is nog even wachten op volledige cijfers”, zegt schepen voor Toerisme Rik Strubbe. “Dit is echt een prachtig evenement geweest voor Damme. De vele media-aandacht, ook op lokale en zelfs nationale televisie, heeft het zeker nog een extra boost gegeven. Frederiek Van Pamel zelf is ook bijzonder enthousiast. Hij had zelfs gezegd dat hij zeker nog een extra editie zou doen in Damme bij meer dan 10.000 bezoekers… en dat is dus het geval. Er is dus zeker interesse van beide kanten, stadsbestuur en Van Pamel, om verder te doen. We moeten toch eerst rond de tafel gaan zitten om alles goed te evalueren. Maar de kans bestaat dus zeker dat er volgend jaar nog een editie komt. Dat kan zeker op dezelfde locatie zijn, maar we willen ook niet zomaar gewoon hetzelfde brengen. Er moet wel vernieuwing in zitten. Dit was overigens ook voor de Damse horeca en lokale handelaars een bijzonder geslaagd evenement. Ik heb een aantal zaken bezocht en ze waren bijzonder enthousiast. Dus we zijn het aan onszelf als stadsbestuur verplicht om ook volgend jaar in deze periode weer met een mooi evenement uit te pakken”, besluit schepen Rik Strubbe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier