Iedereen kan deelnemen. Het volstaat om vooraf eendjes aan te kopen (twee eendjes voor 10 euro) en die te laten registreren op www.rpduck.be.

Eveliene Top van Rotary Poperinge: "Alle aangekochte eendjes worden zondag gelijktijdig te water gelaten op de Vleterbeek ter hoogte van het VTI. Het zullen er vele duizenden zijn. De eindmeet van de race ligt in het Stadspark van Poperinge en daar wordt die zondagnamiddag een heus 'Duckdorp' opgesteld."

Iedereen is van harte welkom om vanaf 13.30 uur samen te feesten en te genieten van optredens, van drankjes, van veel lekkers en uiteraard ook van de aankomst van de Duckrace.

"Voor de allerkleinsten is er een eendjeskraam. We zorgen dit jaar voor nog meer foodtrucks. Voor de gelegenheid zal Boulevard Vinyl (vorig jaar erg succesvol op MarktrockPoperinge) zorgen voor twee stomende sets met gekende covers. Het eerste optreden heeft plaats om 14.15 uur, het tweede na de aankomst omstreeks 16 uur", aldus de organisatoren van de Rotaryclub.

Na de aankomst van de Duckrace wordt de winnaar van de race in de bloemen gezet: hij of zij wordt eigenaar van een wagen Ford Fiesta. De tweede prijs is een aankoopbon van 250 euro in AD Delhaize Poperinge, de derde prijs is een arrangement in de Lissewal in Elverdinge. Daarnaast is er nog een extra prijs voorzien voor bouwlustigen of techniek-lovers: alleen via Top Thuiszorg krijgt men er bij aankoop van 25 lotjes, een eTwist thermostaat van Remeha ter waarde van 241 euro bij.

"Nu reeds zijn meer dan 3.000 lotjes verkocht", zegt Eveliene Top vorige week. "Maar slechts een goede 1.000 zijn al online geregistreerd. En niet geregistreerd is geen kans op winst. Lotjes zijn te koop in AD Delhaize Poperinge, bij Top Thuiszorg, garage Devos-Dewanckel Ieper en nu vrijdag op de markt", zegt Eveliene Top.

De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar de ondersteuning van een aantal lokale sociale projecten waaronder de drugspreventie in de plaatselijke middelbare scholen, De Wervel, het sociaal fonds psychologische hulp voor kwetsbare jongeren via 't Schildpad, materiaal voor De Lovie, aankoop van speelgoed in De Klimrank, en dergelijke meer.

(AHP-Foto MD)

Alle info op www.rpduck.be

Iedereen kan deelnemen. Het volstaat om vooraf eendjes aan te kopen (twee eendjes voor 10 euro) en die te laten registreren op www.rpduck.be.Eveliene Top van Rotary Poperinge: "Alle aangekochte eendjes worden zondag gelijktijdig te water gelaten op de Vleterbeek ter hoogte van het VTI. Het zullen er vele duizenden zijn. De eindmeet van de race ligt in het Stadspark van Poperinge en daar wordt die zondagnamiddag een heus 'Duckdorp' opgesteld."Iedereen is van harte welkom om vanaf 13.30 uur samen te feesten en te genieten van optredens, van drankjes, van veel lekkers en uiteraard ook van de aankomst van de Duckrace."Voor de allerkleinsten is er een eendjeskraam. We zorgen dit jaar voor nog meer foodtrucks. Voor de gelegenheid zal Boulevard Vinyl (vorig jaar erg succesvol op MarktrockPoperinge) zorgen voor twee stomende sets met gekende covers. Het eerste optreden heeft plaats om 14.15 uur, het tweede na de aankomst omstreeks 16 uur", aldus de organisatoren van de Rotaryclub.Na de aankomst van de Duckrace wordt de winnaar van de race in de bloemen gezet: hij of zij wordt eigenaar van een wagen Ford Fiesta. De tweede prijs is een aankoopbon van 250 euro in AD Delhaize Poperinge, de derde prijs is een arrangement in de Lissewal in Elverdinge. Daarnaast is er nog een extra prijs voorzien voor bouwlustigen of techniek-lovers: alleen via Top Thuiszorg krijgt men er bij aankoop van 25 lotjes, een eTwist thermostaat van Remeha ter waarde van 241 euro bij."Nu reeds zijn meer dan 3.000 lotjes verkocht", zegt Eveliene Top vorige week. "Maar slechts een goede 1.000 zijn al online geregistreerd. En niet geregistreerd is geen kans op winst. Lotjes zijn te koop in AD Delhaize Poperinge, bij Top Thuiszorg, garage Devos-Dewanckel Ieper en nu vrijdag op de markt", zegt Eveliene Top.De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar de ondersteuning van een aantal lokale sociale projecten waaronder de drugspreventie in de plaatselijke middelbare scholen, De Wervel, het sociaal fonds psychologische hulp voor kwetsbare jongeren via 't Schildpad, materiaal voor De Lovie, aankoop van speelgoed in De Klimrank, en dergelijke meer.(AHP-Foto MD)