1 meibloempje voor WZC-bewoners en hulpverleners

In de week van de bloemenmarkt die dit jaar niet plaats vindt, werden bloempjes geleverd aan de bewoners en medewerkers van de Woonzorgcentra. Vlnr burgemeester Jan Seynhaeve, schepen Frank Acke, Geert Vangheluwe, Bart Seynhaeve en Sylvie Desmet, directeur van WZC Elkerlyc. © (Foto SLW)
Redactie KW

In aanloop naar de bloemenmarkt en het tuin- en hobbysalon werd in de voorbije jaren een mooie traditie opgebouwd. Medewerkers van Tuinhier met steun van de gemeente bezorgden een bloemetje aan de bewoners van de Wevelgemse woonzorgcentra.

2020 kondigde zich voor de bloemenmarkt aan als een fantastisch jaar. De 50e editie van de bloemenmarkt en de 45e van het tuin- en hobbysalon zouden in jubileumstijl gevierd worden. Dat het anders is gelopen betreuren organisatoren Geert Vangheluwe en Bart Seynhaeve die de bloemenmarkt mee organiseren.

“Een heel jammerlijke situatie, toch houdt de gemeente eraan om ook dit jaar een bloemetje te bezorgen aan de bewoners”, zegt Bart Seynhaeve als medewerker van de gemeente. “Zeker nu ze geen bezoek mogen ontvangen heeft dit gebaar extra waarde.”

Uiteraard werden de bloemen niet tot bij de bewoners op de kamer gebracht zoals voorgaande jaren. 840 plantjes werden bezorgd aan Elckerlyc, Sint-Camillus, Sint-Jozef en het Gulle Heem. De verdeling zal gebeuren door het verzorgend personeel. “Dat zijn heel wat meer plantjes dan voorgaande jaren”, weet Geert Vangheluwe van Tuinhier. “Dit jaar zit er ook een bloemetje bij voor alle hulpverleners. Zowel de verzorgers, het poetspersoneel als de administratieve krachten.”

Net zoals vorig jaar werden kalanchoeplantjes verdeeld. ‘Een heel sterke bloem’, volgens de mannen met de groene vingers. Hun oordeel wordt bevestigd door een enthousiaste bewoner die hen toeroept dat het plantje van vorig jaar nog steeds haar kamer opfleurt.

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.