1.800 deelnemers voor vierde 11.trail in Roeselare

Burgemeester Kris Declercq stond paraat in het stadhuis met een high five voor elke loper. © (foto SB)
Redactie KW

De vierde editie van 11.trail wist zondagvoormiddag in de Roeslaarse binnenstad 1200 recreatieve lopers en 600 wandelaars op de been te krijgen.

Nieuwigheid was dit jaar de mogelijkheid slechts de helft van het tien kilometer tellende parcours af te leggen. “Heel wat mensen vonden dit een positief element”, vertelt verantwoordelijke Stefaan Devarrewaere. “Deelnemers die een minder dagje hadden of die de afstand te lang vonden, werden hierdoor over de streep getrokken om toch de sportschoenen aan te binden.”

Op verschillende plaatsen langs het parcours zorgden de meisjes van Dansschool Danneels voor aanmoedigende dansjes. Gitsy, de kindvriendelijke reus, deelde aan de Pauluskerk snoepjes uit, de engelenstemmen van Chiro Vlotterke brachten in de Sint-Amandskerk de lopers in hogere sferen en in de Gudrunzaal gaven enkele leden van het jeugdensemble het beste van zichzelf met opzwepende deuntjes.

De combinatie van leuke randanimatie en de verrassende plaatsen en gebouwen waar de sportievelingen door moesten, werd door deelnemers en hun aanwezige supporters heel erg gesmaakt. Ondanks de grijze lucht, niks dan glimlachende gezichten aan de aankomst. Al gaven enkele nahijgende lopers toe dat ze de afstand wat hadden onderschat en deze activiteit als startschot zagen om op zondagvoormiddag misschien wat vaker enkele kilometers af te haspelen.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier