1.384 mensen boven de 80 jaar krijgen bezoek van gemeentelijke medewerker in Middelkerke

© LC
Redactie KW

De 1.384 geregistreerde 80-plussers van Middelkerke mogen zich de komende dagen aan een bezoekje verwachten van een gemeentelijke medewerker om te horen of alles in orde is met hen. De bezoekjes kaderen uiteraard in de huidige coronatoestand.

Schepen voor participatie Natacha Lejaeghere: “Onze medewerkers houden zich aan de veiligheidsvoorschriften en zijn voorzien van een mondmasker en handschoenen. Ze bellen aan bij de bewoners, maar gaan niet binnen en blijven op een veilige afstand van de mensen. Er wordt uiteraard gevraagd hoe het gaat met de mensen en of ze hulp nodig hebben en ze krijgen ook de nodige info over de mogelijkheden die er zijn zoals poetshulp en maaltijden aan huis. Ze krijgen ook een brochure met daarop vermeld, de handelaars van de gemeente die aan huis leveren. Als er niet wordt open gedaan wordt de brochure in de brievenbus gedeponeerd.”

Het bezoekersteam bestaat uit administratieve medewerkers van de gemeente die zich vrijwillig hebben aangeboden onder de slagzin ‘Tegoare voe mekoar’. Het gemeentebestuur biedt ook zorgondersteuning vanuit het Welzijnshuis en ook daar springen collega’s uit andere diensten bij. “Onze dienst maaltijden aan huis heeft het logischerwijs erg druk nu het wijkrestaurant gesloten is. Dankzij de steun van andere collega’s kan ons keukenpersoneel in het Welzijnshuis het nog bolwerken”, voegt schepen voor welzijn Dirk Gilliaert (CD&V) er nog aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier