1.200 deelnemers voor Sylvesterjogging

Inge Meyfroidt, schepen Rachida Abid, Tessa Wullaert en Els Vrielynck zetten de winnaars van de kidsrun in de bloemetjes. © (Foto NVR)
Redactie KW

De Sylvesterjogging palmt in Wielsbeke laatste zondag van het jaar in. Dat is al voor de achtste keer het geval. Dit jaar kon de organisatie rekenen op bijna 1.200 deelnemers. Publiekstrekker van dienst was Gouden Schoen Tessa Wullaert.

“Een sterke organisatie”, vond schepen van sport Rachida Abid. En toen moesten de volwassenen nog beginnen. Op het podium glunderde de schepen naast Tessa Wullaert. De Wielsbeekse voetbalster van Manchester City huldigde elke deelnemer van de kidsrun met een medaille. “Toen ik klein was, liep ik ook veel om mijn conditie op peil te houden. Het is belangrijk voor kinderen om aan sport te doen. Het geeft hen niet alleen wat conditie, maar ook vertrouwen. En het houdt hen gezond. Vorig jaar nam ik zelf deel, maar toen was ik geblesseerd. Nu ben ik fit en hou ik het liever zo. Ik supporter voor de kinderen en beloon hen graag met een medaille”, verklaarde de tweevoudige Gouden Schoen.

In totaal schreven 1.200 deelnemers zich in. Hans Omey en Frauke Timmerman waren de sterkte over 5 kilometer. Pamphiel Pareyn en Charlotte Ottevaere liepen het snelst binnen na 10 kilometer. Patrick Jonckheere en Charlotte Mensaert haalden het over een afstand van 15 kilometer.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier