1-2-3 RIBBEDEBIE

Cie Deux Sans Trois. Zij treden op om 12u30 en 16u30 op zondag 4 mei. (Foto Bart Grietens)
Redactie KW

Op vrijdag suggereren we drie tips voor de weekendagenda.

1. Avondtaptoe Black Watch

Een van de eerste belangrijke internationale herdenkingen van 100 jaar WO I vindt plaats op nagenoeg exact dezelfde plaats die op 10 en 11 november de geschiedenis inging als ‘Black Watch Corner’. Om dit belangrijk evenement extra in de verf te zetten, wordt de plechtigheid later op de dag gevolgd door een taptoe in Geluveld.

2. Woesh haal straffe circusacts naar Beveren-Roeselare

Op zaterdagavond 3 en zondag 4 mei organiseert circusatelier Woesh een circusfestival op de terreinen van De Nieuwe Deure, Izegemseaardeweg in Beveren (Roeselare). Er komen diverse artiesten hun kunnen tonen, en op zondag zijn er zelfs drie professionele circusvoorstellingen te zien.

3. Fietsen en proeven in regio Twente

“We hebben hier heel wat aspecten die de Vlaming kunnen aanspreken. Om te beginnen is het een fietsparadijs, inclusief het van bij jullie geïmporteerde fietsnetwerk met knooppunten”, zeggen Henk Abels en Gert-Jan Jacobs van het Twents Bureau voor Toerisme. “Daarnaast hebben wij heel wat culinaire kwaliteit in huis, nog iets wat Vlamingen zullen appreciëren. Wat ons ook verbindt, is dat de Twentenaars net zoals bij jullie met trots nog hun eigen – Nedersaksisch- dialect spreken. Kortom, een (West-)Vlaming voelt zich hier gauw thuis.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.