1-2-3 RIBBEDEBIE : Wandelen of met de taxi naar Nairobi?

Redactie KW

Elke week tippen we hét evenement van het weekend, een culturele suggestie en een West-Vlaams baken van vertrouwen ver, ver over de grenzen.

1. NATIONALE WANDELDAG, Ieper

De Nationale Wandeldag op zondag 23 februari wordt georganiseerd door De 100 km van Ieper, Nooit Moe Boezinge en de Westhoekstappers Vlamertinge. De clubs hebben veel ervaring in het organiseren van wandeltochten. “Bij mooi weer kunnen we zondag meer dan 10.000 wandelaars verwachten”, zegt voorzitter Johan Dujardin. Start en aankomst zijn voorzien in het stedelijk sportcentrum aan de Leopold III-laan. Starten kan van 7 tot 15 uur. Je kan kiezen tussen 5, 7, 10, 12, 16, 20, 23, 26, 30 en 35 kilometer.

2. TAXI TAXI, met Peter Bulckaen

Van de hitkomedie Taxi Taxi zijn er wereldwijd talloze remakes gemaakt. Ook in Vlaanderen, met onder meer Dirk Van Vooren en Peter Bulckaen. Een taxichauffeur die een dubbelleven leidt en getrouwd is met twee vrouwen, komt in de problemen wanneer hij in het ziekenhuis belandt. Nog te zien op zondag 23 februari in Blankenberge en zaterdag 1 maart in Roeselare.

3. NAIROBI, thuis van hoteluitbater Marc Van der Borght

“Het zou zonde zijn om niet enkele dagen in Nairobi te blijven”, vindt Marc Van der Borght die er general manager is van een luxueus vijfsterrenhotel. “Een eerste absolute ‘must see’ is de David Sheldrick Wildlife Trust. De Engelse dame Daphne Sheldrick, weduwe van David Sheldrick, en haar dochter worden in Kenia beschouwd als de redders van de olifantenpopulatie. Van over heel Kenia worden olifantenwezen naar het hoofdkwartier in Nairobi overgebracht, waar ze door verzorgers de papfles krijgen, grootgebracht worden en vaardigheden worden aangeleerd, die ze later nodig zullen hebben om te overleven als ze het alleen moeten rooien in de natuur. Bezoekers mogen dagelijks een uur aanwezig zijn wanneer de babyolifantjes de fles krijgen en wie het vraagt, mag misschien zo’n kleine, gulzige kolos ook zelf de fles geven. Het allerleukste én ontroerendste dat een toerist in Afrika kan meemaken.”

(HV/PS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.