1.168 handtekeningen tegen sluiting zwembad Sint-Eloois-Vijve

Nancy Dewaele en Maxim Laporte bij burgemeester Kurt Vanryckeghem die de petitie in ontvangst nam.© DJW
Nancy Dewaele en Maxim Laporte bij burgemeester Kurt Vanryckeghem die de petitie in ontvangst nam.© DJW
Redactie KW

Gemeenteraadsleden Maxim Laporte en Nancy Vandenabeele van oppositiekartel Open VLD-N-VA gaven maandagmorgen aan burgemeester Kurt Vanryckeghem een petitie af tegen de sluiting van het zwembad van de stedelijke basisschool in deelgemeente Sint-Eloois-Vijve.

“Wij verzamelden 1.168 handtekeningen van ouders, oudere bewoners die in hun kinderjaren zelf nog zwommen in het bad en andere Vijvenaars. Zij zijn allemaal tegen de sluiting en voor het behoud van het zwembad. Wij vragen dat het stadsbestuur terugkomt op zijn beslissing om eind augustus te sluiten. In plaats daarvan moet Waregem investeren in renovatiewerken. Want zeker voor de kinderen van de stedelijke basisschool in de Koekoekstraat maar ook voor de leerlingen van de vrije basisschool in de Remi Baertstraat is het bad onmisbaar. Dat bewijzen ook de 192 handtekeningen die wij enkel en alleen in beide scholen verzamelden.”

Centen en sentimenten

Burgemeester Vanryckeghem nam de documenten in ontvangt en liet weten dat het schepencollege daarover een oordeel zal vellen. “Wij gaan dat in eer en geweten doen. Je moet echter weten dat sentimenten soms niet opwegen tegen centen. Het bad blijven openhouden en renoveren, is een heel dure zaak.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier