1.000 kaartjes voor de mensen in sociale instellingen

© (Foto GST)
© (Foto GST)
Redactie KW

De inwoners van Oostkamp hebben massaal gereageerd op de tweede challenge van Oostkamp en schreven massaal veel wenskaartjes. Maandag 21 december ging burgemeester Jan de Keyser samen met vertegenwoordigers van de jeugdbewegingen en jeugdhuizen de eerste kaartjes gaan afgeven voor de bewoners van het WZC Sint-Jozef in Oostkamp.

In Oostkamp hebben ze het met zijn allen al bewezen, in 8020 is er solidairteit onder elkaar. Zowel tijdens de eerste als tijdens de tweede lock-down kon er gerekend worden op heel wat enthousiaste vrijwilligers die een brief of kaartje schreven voor de woonzorgcentra. Er was onlangs door de jeugddienst van Oostkamp een oproep gelanceerd om minimaal 1000 wenskaarten te schrijven en te bezorgen. Deze morgen werden er een kleine 600 in ontvangst genomen aan de ingang van Sint-Jozef die daar zullen worden bedeeld.

“Ik hoef jullie niet te vertellen dat een omvangrijk project als dit van onschatbare waarde zal zijn voor zij die zich de afgelopen maanden eenzaam hebben gevoeld. Het biedt dan ook de kans om samen met alle jongeren uit 8020 te tonen wat we kunnen en dat verbondenheid triomfeert“, besluit Hannah Van Eenoo van de jeugddienst.

De handgeschreven boodschappen zullen verdeeld wordenaan de bewoners van WZC Ter luchte, WZC Sint Josef, De Kade – Klavervier, Het Valkennest, Beschut Wonen Oostkamp en Beschut Wonen Hertsberge.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier