Ronde van Vlaanderen-trofee voorgesteld in Brugge

Donderdagmorgen werden de trofeeën voor de Ronde van Vlaanderen voorgesteld in Brugge. Kunstenaar Fernand Vanderplancke maakte opnieuw twee beelden: niet alleen de opvolger van Fabian Cancellara, maar ook de winnares bij de dames mogen een Vanderplancke de lucht insteken.

“In Brugge houden we tradities en figuren graag in ere. We verwelkomen dan ook met plezier kunstenaar Fernand Vanderplancke, die opnieuw de trofeeën voor de Ronde maakte”, aldus burgemeester Landuyt. De kunstenaar, die in Oostduinkerke woont maar een geboren en getogen Bruggeling is, is niet aan zijn proefstuk toe. “Als ik me niet vergis is dit de 21ste keer dat ik de trofeeën voor de Ronde van Vlaanderen mag maken”, aldus de kunstenaar, die nu al plannen maakt voor de trofee van volgend jaar. “De Ronde van Vlaanderen is dan aan de honderdste editie toe en dat vraagt toch wel om iets speciaals.”

Iets wat koersdirecteur Wim Van Herreweghe volmondig beaamde. “Al is ook deze 99ste editie speciaal, net als alle edities eigenlijk. Dit jaar kan Fabian Cancellara, die net als een aantal andere renners de Ronde al drie keer won, absoluut recordhouder worden.”

Praktisch

De Ronde van Vlaanderen wordt op zondag 5 april gereden. De renners gaan traditiegetrouw van start op de Grote Markt van Brugge, waar om 10.15 uur het startschot zal weerklinken. Het rennersdorp bevindt zich opnieuw op ‘t Zand. “De ambiance in Brugge is altijd fantastisch, en dit jaar zal dat niet anders zijn. Zo zorgen we ook opnieuw voor een muziekbandje”, aldus de koersdirecteur. Even traditiegetrouw organiseert Brugge Plus op zaterdagavond een gratis concert op de Grote Markt. Dit jaar mag Intergalactic Lovers vanaf 20.30 uur de Brugse binnenstad in vuur en vlam zetten.

(SRA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.