Romeo Rau nieuwe voorzitter Open VLD

Redactie KW

Romeo Rau jr. is de nieuwe voorzitter van de plaatselijke afdeling van Open VLD in Nieuwpoort. Hij volgt Alain Coulier op die als juridisch adviseur bestuurslid blijft.

Romeo Rau stond helemaal niet te popelen van verlangen om voorzitter te worden. Maar toen Coulier te kennen gaf een stapje opzij te zetten, nam Rau de uitdaging aan. “Als zelfstandige heb ik weinig vrije tijd, maar ik geloof in het gedachtegoed van Open VLD. Spijtig is wel dat de partijtop in Brussel mijlenver staat van de basis. Nadat het plaatselijke bestuur akkoord ging met mijn voorwaarden, heb ik toegehapt,” zegt Rau.

Als eerste verwezenlijking wil hij het bestuur op de rails zetten. “Ons bestuur telt 9 leden. Ik wil dat het werkt als een team. De tijd is voorbij dat de voorzitter al het werk alleen moet doen. Ieder bestuurslid krijgt een welomlijnde taak,” gaat hij verder.

Breuk

De breuk tussen Open VLD en Jean-Marie Dedecker vindt Rau ‘een jammerlijke zaak’. “Wie bij een voorzittersverkiezing 40 % van de stemmen behaalt, schrijf je niet af. Zeker als je weet hoe binnen de partij werd gelobbyd om voor Bart Somers te stemmen,” verklaart hij.

Steekt de Nieuwpoortse Open VLD-afdeling dan de hand uit naar Lijst Dedecker (LDD)? “Wij wachten af tot we klaar en duidelijk weten wie LDD in Nieuwpoort vertegenwoordigt. Buiten twee, drie namen kennen wij niemand, maar een kartel sluit ik niet uit,” oordeelt Rau. (DCR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 14 november 2008.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.