Roeselare zal vanaf deze winter nachtopvang voorzien voor daklozen

Redactie KW

Roeselare heeft bij de provincie een aanvraag ingediend voor steun om vanaf de winter nachtopvang te voorzien voor daklozen.

En die steun komt er bijna zeker, morgen neemt het provinciebestuur een beslissing. Met Roeselare erbij zijn er dan 8 opvanginitiatieven in onze provincie, goed voor ruim 90 plaatsen. Oostende, maar ook Kortrijk bijvoorbeeld bieden daklozen al langer een bed en ontbijt aan tijdens de winter. De vraag is er dan ook groot. Vorige winter hebben er meer dan 100 mensen meermaals gebruik van gemaakt. En ook Roeselare krijgt steeds vaker de vraag naar zo’n structurele opvang.

8 plaatsen

De stad voorziet voorlopig 8 plaatsen en kan daarvoor heel waarschijnlijk rekenen op ruim 10.000 euro steun van de provincie. Anders dan bijvoorbeeld Oostende en Kortrijk kiest Roeselare ervoor om de opvang te spreiden over de hele stad. Het wil ook samenwerken met verenigingen die zich nu al inzetten voor armen, zoals huis Manna. De stad wil tegen volgende week met alle voorbereidingen klaar zijn om dan van 1 november tot eind april in de nachtopvang van daklozen te voorzien.

(T.N./A.D.)

Roeselare zal vanaf deze winter nachtopvang voorzien voor daklozen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier