Roeselare stapt in samenwerkingsverband rond bedrijventerreinmanagement

Redactie KW

De dienst economie van de stad Roeselare, de wvi en de POM West-Vlaanderen starten het project bedrijventerreinmanagement op. Doel van het project is om het beheer van de bedrijventerreinen Haven en Beveren-Noord te verbeteren door samen te werken met gevestigde bedrijven.

Via de projectoproep bedrijventerreinmanagement stelt het Agentschap Ondernemen subsidies ter beschikking aan organisaties die betrokken zijn bij het beheer van de bedrijventerreinen. “Op deze manier wil de Vlaamse overheid hen stimuleren om samen met de gevestigde bedrijven te werken aan de kwaliteit van de bedrijventerreinen. De ondernemers zijn dagelijks op het bedrijventerrein aanwezig, waardoor zij als geen ander weten waar behoefte aan is en welke problemen er spelen.”

Structurele samenwerking

De drie projectpartners hechten veel belang aan duurzame en kwalitatieve bedrijventerreinen. De toegekende subsidie van ruim 75.000 euro dient in de eerste plaats om een structurele samenwerking op te zetten met de gevestigde ondernemers van het project. Het beschikbare budget zal tevens worden aangewend om enkele concrete activiteiten te organiseren.

Dat hangt mee af van de vraag van ondernemers, die in een rondvraag hun prioriteiten kenbaar kunnen maken. Hoewel het project zich in eerste instantie focust op de bedrijventerreinen Haven en Beveren-Noord, is het goed mogelijk dat ook de andere terreinen in de stad uiteindelijk bij het project zullen worden betrokken. (LVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.