https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Roeselare moet schadevergoeding betalen aan Racing Club telegeleide wagentjes

Redactie KW

De stad Roeselare moet een schadevergoeding van 35.000 euro betalen aan een raceclub met telegeleide wagentjes. De club heeft een circuit op een terrein van de stad, maar mag na klachten uit de buurt slechts op bepaalde tijdstippen nog racen. Volgens het hof van beroep zijn die beperkingen onwettig.

Het probleem met dit racecircuit in Roeselare sleept al een tijdje aan. De buurt klaagt over lawaaioverlast van de telegeleide autootjes die op benzine rijden. De stad legde beperkingen op, onder meer het aantal tijdstippen dat er nog mag gereden worden. Maar de club zegt dat ze daardoor inkomsten misliep.

Het Hof van beroep is nu duidelijk: de stad moet 35.000 euro schadevergoeding betalen aan de club, want de voorwaarden zijn gebaseerd op een onwettige beslissing in de gemeenteraad.

Nieuwe locatie

Maar de beperkingen blijven ook na deze uitspraak van kracht. Burgemeester Luc Martens: “De voorwaarden zijn gewijzigd. Er is een nieuwe beslissing genomen in de gemeenteraad die een steviger basis moet vormen voor de beperkingen die zijn opgelegd. De club ervaart die als hinderlijk, vandaar hun positieve houding om mee te werken in de zoektocht naar een alternatieve locatie.”

Dat alternatief is een terrein langs de snelweg E403, op Roeselare-Zuid. Wellicht kan de raceclub op termijn naar daar verhuizen. Tegen de zomer is er meer duidelijkheid.

Roeselare moet schadevergoeding betalen aan Racing Club telegeleide wagentjes

Bekijk hier de reportage

(JV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.