Roeselare mag twee jaar op rij Sinterklaasparade verwelkomen

Redactie KW

Op zaterdag 16 november komt de Sinterklaasparade opnieuw naar Roeselare. Vanaf 17.30 uur trekt Sinterklaas samen met meer dan 99 Zwarte Pieten door het stadscentrum.

Het is het tweede jaar op rij dat Sinterklaas langs komt met zijn parade. Vorig jaar bracht dat bijna 10.000 mensen op de been, dit jaar hopen ze op een even groot succes. Verschil met vorig jaar, is dat de stoet pas om 17.30 uur begint. “Op die manier wordt het centrum ‘s namiddags niet gegijzeld en kan iedereen nog rustig winkelen”, vertelde Sinterklaas zelf. “Vanaf 15.30 uur ongeveer wordt het centrum dan verkeersvrij gemaakt.”

“De praalwagens kregen een likje verf en worden voorzien van leuke lampjes, met de opkomende duisternis zorgt dat ongetwijfeld voor een leuk effect”, klinkt het. Bedoeling is om per praalwagen een verhaal te kunnen vertellen en de interactie aan te gaan met de ongetwijfeld vele kinderen langs het parcours.

De stoet vertrekt om 17.30 uur in de Zuidstraat en gaat via de Zuidstraat naar de Noordstraat, Sint-Amandsstraat, Jan Mahieustraat en de Ooststraat opnieuw naar de Grote Markt.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.