Roeselare bindt strijd aan tegen schreeuwlelijke en onveilige Led-lichtreclame

Redactie KW

Het stadsbestuur wil als een van de eerste steden in Vlaanderen paal en perk stellen aan de wildgroei van Led-lichtreclames in het straatbeeld. Het schepencollege maakte een duidelijke verordening op, die met onmiddellijke ingang in werking treedt.

Flitsende – al dan niet schreeuwlelijk, gevaarlijk voor weggebruikers en storend voor buurtbewoners – Led-lichtreclames duiken alsmaar in het straatbeeld of langs de kant van de weg op. “Er was nood aan duidelijkheid en eenvormigheid”, duidt burgemeester Luc Martens.

Doven tussen middernacht en 6 uur

Er werd een nieuwe verordening opgesteld, die de wettelijke krijtlijnen vastlegt. Er wordt in de verordening onder meer een onderscheid gemaakt tussen bedrijfseigen communicatie en niet-bedrijfseigen communicatie (niet-commerciële uitbating en commerciële uitbating).

Zonder uitdrukkelijke toestemming van het stadsbestuur is Led-lichtreclame op alle markten van groot-Roeselare verboden. De Led-verlichting mag ook niet hinderlijk zijn voor derden. En als er geen uitbating plaats vindt, moet die tussen middernacht en 6 uur ‘s morgens worden gedoofd. Ook de lichtintensiteit wordt in de nieuwe verordening vastgelegd. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.