Roeselare beloont projecten in kader van 150 jaar kanaal

(GF)
Redactie KW

Roeselare hangt 2012 op aan het jaarthema ‘150 jaar kanaal’. Steden en gemeenten vieren in dat jaar de 150ste verjaardag van het kanaal Roeselare-Ooigem. De stad zoekt verenigingen die in dat kader projecten organiseren. Projecten die het meest aansluiten bij het thema krijgen een financieel ruggensteuntje.

In 1862 gaven de regering en het parlement de goedkeuring voor de aanleg van het kanaal Roeselare-Ooigem als sluitstuk in de kolenroute naar onze provincie. In 2012 wordt de 150ste verjaardag van het kanaal gevierd. ‘150 jaar kanaal’ is in 2012 ook het jaarthema in Roeselare.

Het stadsbestuur nodigt alle verenigingen uit om mee te vieren. Niet enkel en alleen door deel te nemen aan de vele feestactiviteiten, maar ook om eigen bestaande of nieuwe initiatieven op te hangen aan de verjaardag van het kanaal. Culturele, sportieve, educatieve en jeugdactiviteiten die ofwel rechtstreeks de link leggen met de 150ste verjaardag van het kanaal of die zich in de kanaalzone situeren, worden te water gelaten.

Tegen 30 juni wordt het inschrijvingsformulier met een korte voorstelling en kostenraming verwacht, tegen 30 september een uitgewerkt programma. Meer info : www.roeselare.be, dienst cultuur, Zuidstraat 3, tel. 051 26 24 00, cultuur@roeselare.be. (LVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.