Roeselaarse pedofiele pater kwijnt weg in Canadese cel

Redactie KW

Het proces tegen Roeselaarse pedofiele pater Eric Dejaeger gaat normaliter volgend jaar in oktober in Canada van start. De kans bestaat dat het proces tien weken duurt, want het aantal dossier tegen zijn persoon stapelt zich almaar op. De pater-oblaat werd ruim een jaar geleden aan Canada overgeleverd. Een jaar verblijf in de Canadese cel blijkt hem intussen te hebben getekend. Eric Dejaeger is flink vermagerd en heeft nu een lange grijze baard.

Pater-oblaat Eric Dejaeger was destijds werkzaam bij de Eskimo’s in een onherbergzame uithoek van Canada. Hij was er de enige blanke in het afgelegen Igloolik. Tussen 1978 en 1982 zou hij in dat dorpje maar liefst 21 jongens en meisjes aangerand hebben. Sommige bronnen melden dat de oud-Roeselarenaar ervan verdacht wordt 41 eskimokinderen te hebben misbruikt. In totaal lopen er bij het gerecht in Nunavut 76 aanklachten tegen hem.

Mager en met lange baard

Eric Dejaeger verscheen fel vermagerd, getekend en verouderd, en met een lange grijze baard voor de rechter. Een paar weken geleden liet hij weten zwaar ziek te zijn en dat de Canadese autoriteiten hebben medische bijstand ontzeggen. Volgens zijn advocaat Malcolm Kempt heeft zijn cliënt hartklachten en een hoge bloeddruk. Eric Dejaeger zou al gedreigd hebben zijn cel niet meer te verlaten om naar de rechtbank te gaan.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.