Rockvillage op Rock Werchter kleurt volgende zomer op en top West-Vlaams

© Frank Meurisse
Redactie KW

Komende zomer organiseert Bruno Lambert voor de zesde keer Rockvillage, de luxueuze ‘camping’ van Rock Werchter. De Izegemnaar trekt er een minidorp op, waar letterlijk alles voorzien is.

Rock Village tijdens Rock Werchter kleurt komende zomer vrijwel helemaal West-Vlaams. Izegemnaar Bruno Lambert creëert er al sinds 2009 een feeërieke cocon voor festivalgangers die naar dat tikkeltje meer op zoek zijn. “We voorzien er echt alles: een supermarkt, douches met warm water, gsm-oplaadpunten… Ik sta aan het hoofd van driehonderd medewerkers. Ik voel me dan een beetje de burgemeester van de camping”, glimlacht hij.

Vrijwel de hele uitrusting van Rockvillage komt uit onze provincie. “Zeker tachtig procent is van West-Vlaamse makelij”, aldus Bruno. “Enkele participerende bedrijven: cateraar Partymmo uit Waregem, CD Constructs uit Roeselare bouwt er een industriële keuken, alle digitale verkeer is in handen van J4S uit Kortrijk, Katholieke Hogeschool Vives staat in voor de IT-infrastructuur en Croustifrance, een onderdeel van Vandemoortele uit Izegem, bekommert zich om het ontbijt.”

Wie vier dagen op Rockvillage wil doorbrengen, kan voor 1.299 euro een chalet huren, goed voor vier slaapplaatsen. “En die prijs is erg democratisch, zeker als je bekijkt wat er allemaal in het bedrag inbegrepen is. Elke dag een ontbijt, een groot zwembad.”

(PVH)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare en Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.