Robert Van Praet definitief brandweercommandant Veurne

Redactie KW

Robert Van Praet, schepen en waarnemend commandant van de brandweer van Veurne, wordt definitief bevelvoerder van het brandweerkorps van Veurne. Hij neemt daarvoor ontslag als schepen. Wie de onafhankelijke schepen zal opvolgen, is nog niet bekend. Maar burgemeester Jan Verfaillie (CD&V) geeft aan dat het om iemand uit CD&V zal gaan.

Sinds het overlijden van de Veurnse brandweercommandant Guido Vanhoutte in 2005, is het stadsbestuur van Veurne al op zoek naar een nieuwe brandweercommandant. Omdat er geen kandidaat werd gevonden die aan de diplomavoorwaarden voldeed en in de buurt van de kazerne woonde, werd Patrik Baertsoen aangesteld als beroepsonderluitenant. Binnen het Veurnse korps ontstond daar heel wat deining over en uiteindelijk nam Patrik Baertsoen ontslag.

Nu is beslist dat waarnemend brandweercommandant Robert Van Praet definitief brandweercommandant van Veurne wordt. Hij neemt daarvoor ontslag als schepen uit de gemeenteraad. “Immers, de brandweerhervorming draait op volle toeren en ik moet dat op de voet kunnen volgen”, aldus Robert Van Praet. De man die een apotheek in het centrum van Veurne heeft, was sinds 1 januari 1995 schepen. Eerst voor Open VLD maar toen het coalitiehuwelijk tussen CD&V en Open VLD spaak liep en Open VLD in de oppositie terecht kwam, verkoos Robert Van Praet om zijn schepenambt verder uit te oefenen als onafhankelijke. Volgend jaar neemt hij ook definitief afscheid van de politiek.

Intussen blijft Robert Van Praet wel gemeenteraadslid. Wie hem zal opvolgen als schepen, is nog niet bekend. “Zeker is wel dat het om iemand uit CD&V-middens zal gaan”, aldus burgemeester Jan Verfaillie.

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.