Ridder Lenny met museumschip Vlotburg aan Katelijnebrug

Wie van ridders en sterke verhalen houdt moet in Brugge het museumschip VLOTBURG bezoeken. Het schip ziet er uit als een varende burcht.
Redactie KW

Wie van ridders en sterke verhalen houdt moet in Brugge het museumschip VLOTBURG bezoeken. Het schip ziet er uit als een varende burcht. De Nederlandse Surinamer Lenny Vries deed er 20 jaar over om zijn droom, een drijvend museum over de Middeleeuwen, te verwezenlijken. Ridder Lenny vertrok vier jaar geleden uit Zaandam met zijn VLOTBURG voor een tocht door Europa.

Je weet niet wat je ziet aan de Katelijnebrug in Brugge. Lenny leeft al jaren in zijn eigen ridderwereld en misschien is hij wel de enige ridder met een varend kasteel. Het middeleeuwse museumschip VLOTBRUG is het bewijs dat je een droom kunt waarmaken. Al moet je er zoals ridder Lenny wel wat voor over hebben. “De realiteit is wel keihard, want ik moet alles zelf doen. Ik heb er 20 jaar over gedaan om het voor te bereiden en te bouwen. Balken uit het Zwarte Woud gesleept uit oude kastelen, want de geur en alles moet er in zitten”, zegt Ridder Lenny.

In het scheepsruim of liever de kasteelkelder maak je kennis met de wondere wereld van ridder Lenny. Over 2 verdiepingen bouwde hij als handige knutselaar een stukje Middeleeuwen na. Het is de bedoeling om met de VLOTBURG de Europese binnenwateren af te varen want Lenny is een ridder met een missie. We kunnen nog heel wat leren van de Middeleeuwse mens.

“Het was wel hard maar de mensen hielpen elkaar toen en dat moest want je was op elkaar aangewezen. En sterven mensen in hun woning en de buurman weet zelfs niet dat zo iemand al een maand gestorven is of zo”, vertelt Ridder Lenny. Het museumschip ligt nog tot 3 maart in Brugge en is dagelijks te bezoeken. Daarna zet de ridder met zijn kasteel koers naar het Zeeuwse Middelburg.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten