reuzenhelikopters worden openbaar verkocht

Redactie KW

Het Brugse transportbedrijf ABN is eigenaar geworden van 3 Russische transporthelikopters., en mag de toestellen openbaar verkopen.

Dat heeft een rechter in Brugge beslist. Het gaat om 3 helikopers van het type MI 26, de grootste toestellen ter wereld. De openbare verkoop zal binnenkort plaatsvinden.

Een jaar geleden werden de 3 helikopters naar Brugge getransporteerd in opdracht van het Waalse bedrijf Skytech International uit Lasne. Het was de bedoeling om de toestellen vanuit Zeebrugge naar Rusland te verschepen, maar door financiële problemen bleven ze bijna een jaar bij ABN in Brugge staan. ABN startte dan maar een procedure om beslag te leggen op de toestellen, met resultaat. Een rechter in Brugge heeft nu in beroep beslist dat de drie helikopters eigendom worden van ABN, die ze binnenkort openbaar zal verkopen.

De toestellen mogen hier niet meer vliegen omdat ze te lang hebben stilgestaan. Maar volgens Patrick Tiersoone, zaakvoerder van ABN Transport, zijn er al verschillende kandidaat-kopers. Na een revisie in de Rostvertol helikopterfabiek in Rusland, waar de toestellen gemaakt zijn, kunnen de mastodonten wel weer de lucht in.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.