Restaurant Saint-Amour valt in de prijzen

Redactie KW

Olivier Accindinus van het restaurant “Les 7 Fontaines d’Awenne” (Saint-Hubert) werd maandagavond tot beste ambachtelijke kok van België gekroond, tijdens een wedstrijd georganiseerd door de Meesterkoks van België. Dimitri Moens van het Brugse restaurant Saint-Amour werd tweede. De wedstrijd vond plaats tijdens het salon Horeca Life, voor professionals uit de horeca.

De deelnemers kregen eerst een verplicht recept voorgeschoteld: witte heilbot uit Noorwegen met Rubenssaus. Nadien mochten ze hun gang gaan met een aantal voorafbepaalde ingrediënten: eend “col vert”, vijgen, rozijnen, koolrabi en een pompoensoort met een kastanjeachtige smaak. Voor het “vrije” dessert moesten ze chocolade, koffie en brandewijn gebruiken.

Dimitri Moens van het restaurant “Saint-Amour” in Brugge en Alexandre Dionisio van het restaurant “Sea Grill” van het Radisson SAS in Brussel werden respectievelijk tweede en derde. De wedstrijd is het equivalent van die van de “Meilleur ouvrier” uit Frankrijk en is officieel erkend door het ministerie van Middenstand, benadrukten de organisatoren.

Het salon Horeca Life, dat plaatsvindt sinds zondag tot dinsdag 7 oktober 2008 op de site van Tour & Taxis, wil nieuwe trends en innovaties tonen aan de professionelen in de sector. Meer dan driehonderd exposanten toonden hun kunnen tijdens demonstraties en workshops, en dat in het gezelschap van enkele grote chefs.

Horeca Life schenkt ook extra aandacht aan de producenten van artisanale producten en heeft een rondetafelgesprek georganiseerd over de werkgelegenheid in de horecasector in Europa. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.