REPORTAGE Veel interesse voor duurzame wijk De Vloei in Ieper

Redactie KW

Het bouwproject biedt plaats voor 257 woningen.

In de grote zaal van CC Het Perron vond dinsdag om 20 uur de infoavond plaats naar aanleiding van de duurzame wijk De Vloei in Ieper. De vier partners van het project gaven deze avond uitgebreid uitleg over deze wijk, waar plaats voorzien is voor 257 woningen. De West-Vlaamse intercommunale dienstverlenende vereniging (de WVI) werkte samen met Stad Ieper, bvba Imfiro uit Roeselare en de sociale huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak aan dit project. Tijdens een infoavond werd uitgebreid uitleg gegeven over de wijk. De partners besteedden onder meer aandacht aan de bouwmaterialen, de energievoorzieningen, het ruimtegebruik en de sociale en economische kwaliteiten van deze woonwijk.

10 hectare

Voor De Vloei is er 10 hectare grond voorzien ter hoogte van de Zonnebeekseweg. Op die grond is er plaats voor 257 woningen. Zowel kopers als huurders zullen er terecht kunnen om alleenstaande woningen, halfopen bebouwingen en rijhuizen te kopen. Ook sociale woningen zullen voorzien worden, die grotendeels onder het beheer van Ons Onderdak zullen vallen. Zestig procent van alle woningen in De Vloei zullen echter verkocht worden door de Stad Ieper.

Werfbezoeken

Schepen van Ruimtelijke Ordening Dominique Dehaene (CD&V) is tevreden met de opkomst. “Er waren vooraf 210 inschrijvingen geregistreerd, maar uiteindelijk zijn er ongeveer 250 mensen naar de infoavond gekomen. Heel wat mensen waren geïnteresseerd in het project en zijn echt van plan om een huis te kopen of te huren in de woonwijk. Daarom zijn we ook van plan die geïnteresseerden op regelmatige basis concrete informatie te geven. Dit zullen we doen via de website, maar ook door nieuwe infoavonden en werfbezoeken te organiseren.”

Prijs nog niet bekend

De bezoekers kregen heel wat antwoorden op hun vragen, maar de partners moesten het antwoord op de belangrijkste vraag schuldig blijven. “Het is nog niet bekend hoeveel de huizen zullen kosten”, vertelt Dominique Dehaene. “In de gemeenteraad van maart zullen we de prijzen voor de woningen beslissen. Het is sowieso wel de bedoeling om deze woningen aan een lagere prijs aan te bieden dan op andere plaatsen en dan op de private markt. Het is dus ons hoofddoel om elk huis in De Vloei betaalbaar te houden.”

Op de website van De Vloei kan iedereen het overzicht van alle percelen in de woonwijk raadplegen om te weten te komen welke standaarden elke woning heeft en of de woning nog beschikbaar is.

(DFM)

>> Meer info : http://www.devloei.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.