René Berton krijgt Blauwe Pluim

Redactie KW

René Berton is de eerste winnaar van de Blauwe Pluim in Deerlijk. De bekroning is een initiatief van Open VLD in Deerlijk. Vijf bestuursleden van de partij en vijf journalisten uit de gemeente vonden dat Berton een positieve bijdrage leverde aan de samenleving.

“René Berton maakte zich vorig jaar verdienstelijk door z’n bijdrage aan de organisatie van de Jumborun in augustus,” zegt Bert Schelfhout van Open VLD. “De Jumborun hield toen halt aan het folkfestival. 300 jongeren met een beperking kregen een onvergetelijke rit dankzij evenveel motorrijders.”

“Een hele eer”

René Berton is onder andere actief bij het Rode Kruis, de Scouts en het Neunkirchencomité. “Ik vind het een hele eer om dit te mogen ontvangen. Maar ik ben ervan overtuigd dat nog vele anderen dit ook verdienen”, zei de winnaar na de huldiging.

Er waren tien kandidaten, voor de Blauwe Pluim. Rolstoelbasketter Henk Beyaert werd tweede, Zuster Benigna derde. Ze moet die plaats wel delen met Deerlijkse bedrijven die begin vorig jaar drieduizend euro inzamelden voor Haïti.

(jv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.