Rel rond voetbalstadion Jong Vijve

Redactie KW

Charly Vandemaele, voorzitter van Jong Vijve en lid van Open VLD Waregem, hekelt het gebrek aan accommodatie waarmee zijn pas naar derde provinciale gepromoveerde voetbalclub worstelt. Klein probleempje: de rest van zijn clubbestuur en het stadsbestuur horen het donderen in Keulen.

“Hoewel we de op drie na grootste sportvereniging van Waregem zijn met 380 leden van wie een 80-tal kinderen tussen zes en veertien jaar krijgen we niet wat we verdienen”, klinkt het bitter bij voorzitter Charly Vandemaele en oprichters Johan Vanhove en Stijn Meulebrouck (foto), tevens allen lid van Open VLD Waregem.

637.000 euro voor Beverse tribune

„De vergelijking met de tribune in Beveren-Leie steekt de ogen uit. Daar werd 637.000 euro geïnvesteerd in een moderne zittribune, terwijl wij het moeten rooien met een gammele staantribune van 40.000 euro. Met de helft van het in de Beverse club gepompte bedrag hadden wij al aardig onze accommodatie kunnen verbeteren.”

Vandemaele heeft het vooral moeilijk met de te weinig sterke verlichting op het oefenveld. „De bond zal ook volgend seizoen niet toelaten om er avondwedstrijden te spelen. En op ons eerste veld is er helemaal geen verlichting.” De preses vindt ook de kleedkamers en kantine veel te klein geworden.

Voorzitter niet op kampioenenhulde

Schepen van Sport Chantal Coussement (CD&V) en collega Rik Soens (CD&V) van Financiën tonen zich bijzonder verwonderd over de uitspraken van de Vijfse Open VLD’ers. „Als stad en club plaatsnemen aan de onderhandelingstafel, is Charly Vandemaele nooit van de partij. Ook de kampioenenhulde liet hij aan zich voorbijgaan. De andere leden van het bestuur hebben ons trouwens al meermaals gefeliciteerd met de verwezenlijkingen. Jong Vijve heeft zes kleedkamers ter beschikking, terwijl Beveren-Leie er maar vier heeft. Deze legislatuur werd al meer dan 100.000 euro aan de Vijfse voetbalaccommodatie gespendeerd.” Rik Soens: “De geciteerde bedragen van de tribunes kloppen trouwens niet. Dit is gewoon een politiek spel van Open VLD.”

“Club doet niet aan politiek”

Ook Serge Bekaert, een niet politiek gebonden bestuurslid van Jong Vijve, hoort het donderen in Keulen als we hem met de woorden van zijn voorzitter confronteren. „Onze club doet niet mee aan politiek”, distantieert hij zich van de kwestie. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.