Registreer zelf je boeken in de bib van Sijsele

Bezoekers van de Damse hoofdbibliotheek in Sijsele kunnen voortaan zelf hun boeken en andere materialen registreren die ze wensen te lenen.

Joachim Coens demonstreert het systeem.

Om het zelfuitleensysteem mogelijk te maken, kreeg elk boek, tijdschrift of dvd de voorbije maanden een sticker met daarin een chip. Die stickers maken het zelf uitlenen mogelijk en zorgen voor de beveiliging van de materialen. Het zelfuitleensysteem is ingevoerd na een proefperiode, waarin het bibliotheekpersoneel de bezoekers intensief hebben begeleid om hen te leren werken met de toestellen.

“Met dit zelfuitleensysteem krijgt het personeel meer tijd voor de begeleiding van de bibliotheekbezoekers”, licht schepen voor Cultuur en waarnemend burgemeester Joachim Coens toe die het systeem op de foto uittest. Hiervoor volgden alle bibmedewerkers de voorbije jaren opleidingen om een meer vraaggerichte en kwaliteitsvolle dienstverlening aan te bieden.

De kostprijs van de installatie bedraagt 28.000 euro, inclusief twee jaar garantie en onderhoud. De provincie West-Vlaanderen stimuleert de openbare bibliotheken om over te stappen op zelfuitleen.(CW)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.