Regisseur Wolfgang Becker filmt in badstad De Haan

Redactie KW

De Duitse regisseur Wolfgang Becker, bekend van de succesfilm “Good Bye, Lenin!”, draait dinsdag en woensdag scènes voor zijn nieuwste film in de badstad De Haan. Dat meldt het PR-bureau Potemkino. In de film spelen ook Jan Decleir en Vivane De Muynck mee.

De nieuwe prent van Becker zal “Me and Kaminski” heten. Het verhaal, gebaseerd op een roman van de Oostenrijks-Duitse auteur Daniel Kehlmann uit 2003, gaat over een talentloze kunstjournalist die naam en faam hoopt te maken door de biografie te schrijven van de ooit vermaarde maar vergeten kunstenaar Kaminski. Hij overhaalt de oude kunstenaar om samen met hem op zoek te gaan naar diens oude vlam Therese, die aan de Noordzee woont. Jan Decleir zal de rol van de echtgenoot van Therese vertolken. Geraldine Chaplin, dochter van Charlie, speelt de rol van Therese.

Voor de hoofdrol doet Wolfgang Becker opnieuw een beroep op Daniel Brühl, die ook al de hoofdrol vertolkte in “Good Bye, Lenin!”. De Deense acteur Jesper Christensen, de slechterik in de James Bondfilm “Quantom of Solace”, speelt Kaminski. Acteurs uit vijf verschillende landen spelen mee in “Me and Kaminski”.

In het najaar zal ook nog in Frankrijk en Duitsland gefilmd worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier