Regenbooghuis zichtbaarder op Groentemarkt in Oostende

Redactie KW

Het Regenbooghuis voor holebi’s en transgenders is verhuisd naar een meer zichtbare locatie op de Groentemarkt. “We willen mensen bereiken en laagdrempelig zijn. Met de oorspronkelijke beperkte zichtbaarheid was dat een loos begrip”, zegt Rob Jonckheere, voorzitter van vzw Polaris.

In mei 2009 werd het Regenbooghuis geopend op de Groentemarkt in Oostende. Het ging om een onopvallende locatie, aan de zijkant van Hotel Polaris, terwijl de organisatie net bij iedereen in het oog wil springen. Hierop werd beslist te verhuizen naar een meer zichtbare plaats. In het nieuwe Regenbooghuis bevinden zich een grote ruimte, een bar en een kleine keuken. Bovendien is het pand voortaan de thuisbasis van stadsambtenaar en coördinator holibibeleid Dirk Van Gheluwe.

“Elke donderdag van de maand vindt hier het praatcafé Mannenklap plaats”, zegt voorzitter Rob Jonckheere. “Voor de dames starten we binnenkort een gelijkaardig initiatief, Elle Polaris. We beginnen ook een onthaalcampagne in alle West-Vlaamse scholen en tijdens de zomer willen we samenwerken met de provincie om een labelactie voor holebivriendelijke zaken in de kustregio op punt te stellen.”

Op zaterdag 7 mei wordt het nieuwe Regenbooghuis feestelijk geopend door Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet, gedeputeerde Dirk De Fauw en burgemeester Jean Vandecasteele. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom om mee te vieren, want op de Groentemarkt volgen nog optredens van Or Jazz’em, The Green Onions en Queen’s Vision.

Dit zal meteen ook de start zijn van de Pride Week, met op dinsdag een Elle-quiz en op woensdag het jaarlijkse hijsen van de Regenboogvlag. “Het is een belangrijk symbool dat de holebigemeenschap enorm apprecieert”, aldus Rob Jonckheere.

Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.polaris-wvl.be

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

(HH/JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier