Recupel : “Geen boycot inzamelactie van oude gsm’s in Poperinge”

Redactie KW

“Recupel verbiedt verschillende gemeenten om mee te werken aan de inzamelactie van Curieus”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Jurgen Vanlerberghe (SP.A). Recupel ontkent.

Sinds begin maart zamelt de progressieve socio-culturele vereniging Curieus in Poperinge oude gsm’s in. Per ingezamelde gsm krijgt Curieus 1 euro, waarmee de organisatie een aantal bossen wil planten in West-Vlaanderen. Vlaams volksvertegenwoordiger Jurgen Vanlerberghe (SP.A) meent dat Recupel de actie wil boycotten door gemeenten te verbieden mee te werken aan de actie. “We wilden onze actie promoten in de stadskrant, maar dat mocht niet van Recupel. Zij staan normaal in voor de inzameling van oude gsm’s. Ze hebben verschillende gemeenten aangeschreven om hen te verbieden met ons mee te werken.”

Recupel ontkent de feiten. “We zijn voorstander van inzamelprojecten, maar als ze niet volgens de regels en afspraken gebeuren, grijpen we in. Inzamelen op een containerpark mag niet. We zijn nu in gesprek met Curieus om toch samen te werken.”

(JL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.