Recticel werkt aan opvolging Vansteenkiste

Redactie KW

De industriële groep Recticel zei op 29/09 blij te zijn dat haar gedelegeerd bestuurder Luc Vansteenkiste opnieuw in vrijheid is gesteld. Hij zal volgens het bedrijf zijn taken weer voluit kunnen opnemen ondanks de opgelegde strikte voorwaarden. Die houden onder meer in dat Vansteenkiste toestemming moet vragen om te kunnen reizen.

Het gerechtelijk onderzoek zou de timing van de opvolging van Vansteenkiste niet doorkruisen, heet het. Die opvolging wordt immers al een tijdje voorbereid, schrijft het weekblad Trends. Het kantoor Egon Zehnder zou erop werken. Waarnemers zeggen dat het geen gemakkelijke opdracht is, omdat er niet onmiddellijk iemand intern klaarstaat. Recticel is anderzijds ook niet onmiddellijk een succesverhaal in financiële termen zodat de functie als moeilijk wordt omschreven. Een directeur van Recticel wees er op dat zo’n speurtocht onvoorspelbaar is.

“Op een bepaald ogenblik kan je 2 kandidaten hebben, even later kunnen er dat door omstandigheden minder of meer zijn.” Het nominatiecomité van Recticel overziet de opvolging en bestaat uit 3 personen: advocaat Louis Verbeke, Etienne Davignon en de Luikse financier Guy Paquot. De houding van het nominatiecomité lijkt te zijn dat

Recticel een flexibele timing kan hanteren. Luc Vansteenkiste zou desgevallend langer kunnen meedraaien dan hij eerder zelf aangaf.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.