Rechtbank Veurne: werkstraf voor man die advocates op de grond duwde

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Veurne heeft Jean-Christophe D. veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. De 33-jarige man uit Koksijde kreeg de straf voor slagen en verwondingen aan zijn ex-echtgenote en een heel drieste inval in een notariaat. Hij riskeerde voor beide zaken samen 18 maanden cel.

Bij een bijeenkomst bij een notaris in Diksmuide viel Jean-Christophe D. binnen om de ex van zijn toenmalige partner een lesje te leren. Hij ging zo wild te werk dat meesters Kathy Heughebaert en Séverine Falepin van de balie van Veurne op de grond tussen de vechtende mannen belandden. Kort na de feiten ging de man zich aangeven bij de politie.

Beschermen

Op 14 juli 2011 kon D. zich weer niet bedwingen. Hij deelde op de parking van het gerechtsgebouw enkele rake klappen uit aan zijn ex. Ze moesten die dag voor het eerst verschijnen om hun echtscheiding te regelen. Jean-Christophe D. kon niet verkroppen dat ze hem niet terugwilde. Ironisch genoeg was zijn aanval gericht tegen dezelfde vrouw die hij bij notaris Deboodt nog had willen beschermen.

Voor beide feiten samen kreeg D. een werkstraf van 150 uur. Zijn ex-echtgenote kreeg in totaal 1.000 euro schadevergoeding, aan de advocates werd elk 100 euro toegekend. “Er was in totaal 18 maanden gevorderd, maar wij kunnen wel leven met die werkstraf”, zegt meester Thomas Bailleul, raadsman van de burgerlijke partijen. Jean-Christophe D., die eerder al veroordeeld werd voor diefstal, drugsdelicten en andere geweldplegingen, moet ook een boete van 1.100 euro betalen.

(Belga/BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.