Reactie Dovy Keukens : “Altijd uitsluitend eerlijke zaken gedaan”

© PHK
Redactie KW

Donald Muylle reageert daarmee op de aantijgingen van collega Thijs uit Limburg, die zijn spot als leugenachtig omschrijft.

Thijs haalt op zijn blog hard uit naar Dovy Keukens uit Roeselare en heeft het over leugens. “Muylle verklaart dat laminaat niet verkleurt, maar bijvoorbeeld laserkanten wel. Hoe kan hij dat beweren, terwijl die laserkanten nog maar pas op de markt zijn?”, vraagt hij zich af.

“Geen plastic omwille van 10 jaar garantie”

In een reactie meldt Donald Muylle dat hij het moeilijk heeft met de verklaringen van zijn collega. “In de media verklaren dat ik lieg, kan ik niet zo goed verwerken”, klinkt het. “Ik heb altijd uitsluitend de waarheid gezegd en eerlijk zaken gedaan. Wat de kanten in abs of pvc betreft, deze kan ik niet gebruiken omdat we 10 jaar volledige garantie geven en we dat niet kunnen doen met abs en pvc omdat iedereen weet dat gelijk welk plastiek of afgeleid product verkleurt.”

Laserkanten onderzocht

“Wat de laserkanten betreft : dit lijmprocédé is door ons onderzocht en we zijn tot de constatatie gekomen dat het fijne laagje lijm dat met de laser geactiveerd wordt, zich uitsluitend aan de toppen van de vezels hecht, en daardoor veel minder hechting heeft dan een PU-lijm die mooi de volledige plaat met de vezels vult.”

“Ik heb zeker niet de pretentie om te zeggen dat ik laminaatkanten uitgevonden heb, maar deze hebben door de jaren heen zeker hun kwaliteit bewezen. Het verwerken van laminaatkanten is moeilijker dan pvc-kanten en daardoor wordt meestal voor pvc-kanten gekozen door producenten die seriewerk leveren en waar de kwaliteit niet de hoogste prioriteit heeft.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier