Radiospot voor Duinkerke valt in slechte aarde

Redactie KW

Een radiospotje waarin de haven van Duinkerke, en de ruime regio, Belgische ondernemers ronselt, wordt niet goed onthaald door overheden en bedrijvenorganisaties.

In een campagne op nationale zenders, lonkt de Noord-Franse regio rond Duinkerke naar Belgische bedrijven en werkkrachten. En dat valt niet overal in goede aarde. Op radiostations lopen spotjes die ondermeer de haven van Duinkerke voorstellen als een oase van ondernemerschap en economische toekomst. Voka West-Vlaanderen, maar ook het havenbestuur van Zeebrugge, zien het met lede ogen aan. Zij wijzen met een vinger naar onze Vlaamse overheid, en vragen om meer te doen voor ondernemers en bedrijventerreinen bij ons.

Havens als Zeebrugge en Oostende weten al langer dat ze aan het Noord-Franse Duinkerke een geduchte concurrent hebben. Maar nu de Fransen zich zo duidelijk profileren in de Belgische media, vindt VOKA West-Vlaanderen het hoog tijd om ook aan te tonen dat er een groot contrast is in het economisch beleid tussen Vlaanderen en Frans-Vlaanderen.

Niet alleen de Vlaamse inspanningen om het ondernemersklimaat te bevorderen liggen onder vuur. Het tekort aan bedrijfsgronden in onze streken is ook een zaak van regelgeving en complexe ruimtelijke ordening. Of de Duinkerkse regio, die het volgens het spotje de energie kan bieden die Vlaamse bedrijven nodig hebben, echt een bedreiging wordt voor de West-Vlaamse economie, is moeilijker in te schatten.

De Duinkerkse promotiecel zou ook werken aan een Nederlandstalige website.

Meer hierover, vanavond in ons nieuws, vanaf 18u00.

(SK / MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.