Raad van State vernietigt blaam voor ‘gangbangcommissaris’

Redactie KW

De Raad van State vernietigde de tuchtstraf tegen een hoofdcommissaris van federale politie van Brugge die deelnam aan een gangbang. Die had eerst een blaam gekregen.

De politiecommissaris zou eind 2004 deelgenomen hebben aan ‘seksuele activiteiten’. Daarvan zijn verschillende compromitterende foto’s gelekt. Hij zou ook zijn echtgenote ter beschikking gesteld hebben voor de gangbangs.

Blaam

In 2006 legde de directeur-generaal van de Algemene Directie Gerechtelijke Politie van de federale politie de politiecommissaris een blaam op. De directeur-generaal vond dat deze activiteiten strijdig waren met de waardigheid van zijn ambt. De politiecommissaris vond echter dat de feiten, die zich in de privésfeer afspeelden, geen aanleiding kunnen geven tot een tuchtvervolging.

“Negatieve invloed niet bewezen”

Raad van State achtte het niet bewezen dat deze private activiteiten een negatieve invloed hadden op zijn ambt. De Raad van State vernietigde daarom de beslissing van de directeur-generaal om de politiecommissaris een blaam op te leggen.

(Belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad) van vrijdag 23 april 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.