Pyromaan steekt stapels papier en karton in brand in centrum Roeselare

Redactie KW

Omstreeks middernacht moest de brandweer van Roeselare uitrukken om verschillende branden te blussen die werden aangestoken in en rond de Sint-Amandsstraat. Het ging vooral om stapels papierafval die maandelijks worden opgehaald. In de residentie Van Eyck, met op de benedenverdieping de kledingwinkel Caprice Outlet, werd de grootste schade opgemeten.

Een eerste brandhaard werd aangetroffen voor de ingang van het RVA kantoor langs de Sint-Amandstraat en het Pieter De Coninckplein. Alle papierafval en vuilniszakken gingen in de vlammen op. Terwijl de brandweer aan het werk was, kwam er opnieuw een melding binnen van brandend kartonafval, dit keer langs de Kleine Bassinstraat.

Zware schade aan residentie Van Eyck

Een tweede interventieploeg werd ter plaatse gestuurd en amper tien minuten later zagen de brandweermannen vlammen uit de ingang van Residentie Van Eyck stijgen. De vlammen bedreigden de winkelruimte van kledingzaak Caprice. Bij de aankomst was het houten gedeelte van de gevel al door het vuur verteerd. In enkele minuten was het vuur geblust, maar de schade aan de gevel is aanzienlijk. Ook de kledingwinkel Caprice Outlet, die op het gelijkvloers is gevestigd, liep veel averij op. “Overal rook, alles stinkt”, aldus uitbaatster Marie-Rose.

De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen. Het gaat duidelijk om een vijftal brandstichtingen bij nacht. Van de dader of daders is er nog geen enkel spoor. Volgens de Riho-politie loopt het traject via de Kleine Bassin, Landbouwstraat, Sint-Amandsstraat en Noordstraat naar het Geitepark. “Het klopt dat er op dit traject geen camera’s hangen. De dichtste hangt op de hoek van de Noordstraat met de Grote Markt. De kwalificatie brandstichting bij nacht in bewoning kan verstrekkende gevolgen hebben.” Maar eerst moet(en) de dader(s) nog worden geklist.

Pyromaan steekt stapels papier en karton in brand in centrum Roeselare

Bekijk hier de reportage

(LVA-JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare en vanavond vanaf 18u op WTV

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.