Publiek maakt kennis met Budafabriek Kortrijk

Redactie KW

Voor het eerst kon het publiek de Budafabriek in Kortrijk bezoeken. Het industrieel pand wordt momenteel volledig gerenoveerd en moet een groot creatief atelier worden waarin ondernemers, onderzoekers, designers, kunstenaars en studenten samenwerken en innovatieve projecten gaan realiseren. In het najaar 2012 gaat de Budafabriek open.

“Het ontstaat vanuit het idee dat alles wat met renovatie te maken heeft ontstaat uit samenwerking,” zegt Franky Devos. “En best uit samenwerking met versschillende sectoren. Het is maar als je kunstenaars samen laat werken met ondernemers of ondernemers met designers dat je op nieuwe producten komt. En dat is de filosofie van de Budafabriek.”

Voor de grote ruimtes op de tweede verdieping heeft de Budafabriek ook grote plannen. “Wat er hier kan komen zijn grote tentoonstellingsruimten. Ik denk aan wat een aantal jaren geleden in Kortrijk stond rond Futurotextiel. Dan is het echt de bedoeling dat dergelijke projecten hier komen. Er zijn een aantal projecten nu in voorbereiding voor 2012, 2013 en 2014.”

De grote renovatiewerkzaamheden moeten voor de zomer af zijn.

Publiek maakt kennis met Budafabriek Kortrijk

Bekijk hier de reportage

(JV/SS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.