Provinciedomein Bergelen krijgt een speelbos

Redactie KW

De deputatie heeft het voorstel goedgekeurd om het bos in het provinciedomein Bergelen als speelbos in te richten. Er zullen onder meer een labyrint, een uitkijktoren, een kabelbaan en een amfitheater aangebracht worden. Hierdoor worden kinderen geprikkeld om de natuur te verkennen.

De inplanting van dit speelbos werd reeds aangeduid in het bosbeheerplan uit 2006, dat door de provincieraad goedgekeurd werd. Bovendien werd het provinciedomein Bergelen in het provinciaal jeugdruimteplan geselecteerd als locatie voor een bovenlokaal speelterrein.

Het ontwerpplan kwam tot stand na een inspraakmoment met de Wevelgemse jeugdraad. Van de verschillende ideeën werden de meest bruikbare en realistische gebruikt in het ontwerp.

Op de begroting wordt een budget voorzien van bijna 200.000 euro voor de realisatie van het eerste gedeelte van dit speelbos. Daarmee zal onder andere de centrale speelweide en het speelbos zelf worden ingericht. In een volgende fase wordt de omgeving rond de hoeve gerealiseerd. Het einde van de werken is voorzien voor 2013.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier