Provincie en stad Veurne lanceren ‘Trots van Veurne’

Redactie KW

Naar aanleiding van de uitbouw van het nieuwe doorgangsgebouw voor starters in Veurne, slaan de stad Veurne en de Provincie West-Vlaanderen de handen in elkaar om ondernemerschap in de stad centraal te stellen. De stad werkt mee aan de roadshow waarmee de provincie in 2011 een totaal van 11 West-Vlaamse gemeenten aandoet.

Op donderdag 3 maart 2011 gaat de wedstrijd ‘Trots van Veurne’ van start. Inwoners van Veurne kunnen vanaf dan via economischekaart.be/veurne gevestigde Veurnse ondernemers nomineren waarop de stad trots moet zijn. Na één maand komen er drie winnaars uit de bus, elk binnen een eigen categorie: kleinhandelaar, KMO of Grote Onderneming. De winnaars worden eind april bekend gemaakt.

Vanuit de vaststelling dat steeds minder ondernemers van start gaan met een eigen zaak, nam de Provincie het initiatief om zwaar te investeren in de ondersteuning van starters in West-Vlaanderen. Sinds maart 2009 werd met steun van Europa en Vlaanderen 15,5 euro miljoen ingezet op een doorgedreven ‘starterpolitiek’ en werd ‘Actie voor Starters’ in het leven geroepen. Anderzijds ontwikkelt de Provincie een nieuw gespecialiseerd aanbod aan bedrijfsinfrastructuur voor starters. Hiervoor werden 12 locaties geselecteerd, verspreid over de hele provincie.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.