Provincie bouwt in Kaaskerke nieuw domein IJzerboomgaard uit

Redactie KW

De provincie bouwt de oude KTA-hoeve in Kaaskerke uit tot een nieuw provinciaal domein IJzerboomgaard. Op het domein komt een grote speelzone met gras, bomen, struiken, water, hout en reliëf voor kinderen, gezinnen en jeugdgroepen.

Er zijn ook gesprekken aan de gang om de vzw De Groene Kans een onderdak te bieden op het domein. De Groene Kans is actief in de sociale economie en biedt diensten aan als landschapszorg en groenonderhoud en zou kunnen helpen in de werking en onderhoud van het nieuwe provinciale domein.

“Ook zou de provinciale groendienst een uitvalsbasis krijgen in de voormalige KTA-hoeve,” zegt gedeputeerde Guido Decorte, “bijvoorbeeld voor het onderhoud van de provinciale groene assen op voormalige spoorwegbeddingen, zoals de recent aangekochte Frontzate.”

Het provinciale eigendom wordt doorsneden door de toekomstige ringweg van Diksmuide. “Het is de bedoeling dat de landbouwgrond die buiten de omleidingsweg ligt, geruild wordt met grond die binnen het tracé ligt, zodat er een homogeen provinciaal domein van 17 hectare ontstaat”, aldus burgemeester van Diksmuide en provincieraadslid Lies Laridon. “Ook voor de landbouwers is deze ruil positief omdat zij dan niet meer over de ringweg moeten om hun gronden te bereiken.”

Zie ook Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 4 maart 2011.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.