Provinciaal rampenplan West-Vlaanderen afgekondigd na kettingbotsingen

© BELGA
Redactie KW

Dat heeft provinciegouverneur Carl Decaluwé iets voor 11 uur dinsdag bevestigd. De voorlopige balans ligt op één dodelijk slachtoffer.

Rond 9.30 uur dinsdagochtend heeft de dichte mist in West-Vlaanderen geleid tot een zware kettingbotsing waar volgens meerdere bronnen veertig tot vijftig wagens bij betrokken zouden zijn. Na het ongeval gebeurde ook een reeks kleinere ongevallen langs de andere kant van de snelweg, richting Ieper.

De afritten werden afgesloten zodat er geen wagens meer op de A19 kunnen. In beide rijrichtingen zijn de rijvakken allemaal versperd.

De federale wegpolitie houdt de balans om 11 uur op één dode, maar het dodental kan nog oplopen. Heel wat geknelden moeten nog uit hun voertuig bevrijd worden. “De hulpdiensten doen er momenteel alles aan om de slachtoffers zo spoedig mogelijk te bereiken. Dat is niet simpel”, herhaalt de wegpolitie.

Ondertussen is het provinciaal rampenplan van kracht. Dat besliste de gouverneur kort na de feiten op basis van een eerste stand van zaken.

(BELGA)

Provinciaal rampenplan West-Vlaanderen afgekondigd na kettingbotsingen

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.