Protest tegen sluiting van spoorwegovergang in Rumbeke

Redactie KW

VIDEO UPDATE – De vzw Trage Wegen overweegt juridische stappen tegen de sluiting van een spoorwegovergang in de Regenbeekstraat Rumbeke. De stad Roeselare en Infrabel hebben die afgesloten op vraag van de buurt. Volgens de vereniging zijn niet de nodige wettelijke procedures gerespecteerd. Door de sluiting van overweg moet alle verkeer, dus ook fietsers en wandelaars, een omweg maken van zo’n 4 kilometer.

Sinds gisteren is de spoorwegovergang aan de Regenbeekstraat in Rumbeke definitief afgesloten. De buurtbewoners klagen al langer van veel zwaar verkeer, maar nu kunnen dus ook voetgangers en fietsers hier niet meer door. De VZW trage Wegen overweegt nu juridische stappen tegen de stad Roeselare. Met de maatregel wordt niet alleen het Europese wandelpad GR 128 van Frankrijk naar Duitsland onderbroken; het afsluiten van de overweg is volgens de vereniging ook illegaal.

Precedent?

De stad Roeselare en spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel maken zich sterk dat de nodige wettelijke stappen zijn gerespecteerd en dat er tijdens het openbaar onderzoek niemand bezwaar aantekende. , VZW Trage Wegen vreest dat de overweg in Rumbeke een voorbeelddossier wordt, want Infrabel heeft plannen om meer dan 100 overwegen te sluiten.

Protest tegen sluiting van spoorwegovergang in Rumbeke

Bekijk hier de reportage

(BS)

Meer hierover vanavond in het journaal van WTV.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.