Protest tegen overlast jeugdcafé Den Tap maandag op de gemeenteraad

Redactie KW

Het ?s avonds en ?s nachts druk bezochte jeugdcafDen Tap, dat in het najaar van 2007 in de Oostendestraat 26 in hartje Torhout van start gegaan is, krijgt de wind van voren. De buurtbewoners zijn niet te spreken over wat ze de ondraaglijke overlast door het cafnoemen : vandalisme, braaksel op de stoep, urine in de brievenbussen en ? vooral ? serieus nachtlawaai.

Gewezen gemeente- en provincieraadslid Walter Carette (70) en zijn vrouw Marie-José Dezittere (70), die langs de overzijde van het café bij hun zakenkantoor in de Oostendestraat 25 wonen, voeren het protest aan. „Vooral op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht doen we geen oog dicht”, foeteren ze. „Dan is het boenke boenke tot ‘s morgens 6 uur of zelfs langer.”

Zaakvoerder Benjamin Meire (22) is uit Oostkamp afkomstig, maar woont momenteel in Veldegem. „Sinds twee maanden is er een decibelmeter in het café geplaatst en die staat op maximum 85 decibel afgesteld”, zegt Benjamin.

„Ik kan begrijpen dat er in de zomer buiten soms lawaaihinder is, maar toch niet in de winter ? De overlast wordt flink overdreven. Ik ben voorstander van een beter geïsoleerd café, maar het is mijn eigendom niet ! De eigenaar is de nv Bekaert. Dan kan ik er toch zelf geen bom geld in investeren ?” (Johan Sabbe)

Op maandag 26 januari om 19 uur brengt gemeenteraadslid Elke Carette (Open VLD) de problematiek van café Den Tap in de Torhoutse gemeenteraad ter sprake.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 23 januari 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier