Protest tegen nertsenkwekerij in Langemark

Redactie KW

Dierenrechtenorganisaties Animal Rights, Bite Back, Animaux en Péril en Gaia protesteerden zaterdag tegen een nertsenkwekerij in Langemark. Ze konden een 100-tal dierenliefhebbers op de been brengen. Er waren geen incidenten.

De actievoerders vatten op de middag post voor het bedrijf van François Coffyn, die zelf nergens te bespeuren was. Nadat de pelskweker na eerdere protestacties had meegedeeld zijn bedrijf voorgoed te sluiten, houdt hij sinds kort opnieuw nertsen in zijn bedrijf in de Groenestraat.

De politie was massaal aanwezig om alles in goede banen te leiden, maar er waren geen incidenten. Het protest verliep sereen. Met krijt tekenden de actievoerders dieren op de weg en de slogan ‘Stop pelsdierkwekerijen’. Daarna gingen ze langs weerskanten van de weg zitten. Voorzitter Nadine Lucas van Animal Rights en voorzitter Michel Vandenbosch spraken de aanwezigen toe.

Protest tegen nertsenkwekerij in Langemark

De belofte van minister Weyts om een verbod in te stellen dateert van 2014. Anno 2017 is de belofte nog steeds niet waargemaakt

“Keer op keer wordt overduidelijk aangetoond dat nertsenfokkerijen een wrede aanfluiting van het dierenwelzijn vormen. Minister Weyts, maak nu eens echt werk van een verbod“, zei Michel Vandenbosch. “De belofte van minister Weyts om een verbod in te stellen dateert van 2014. Anno 2017 is de belofte nog steeds niet waargemaakt. Nu wil de minister extra tijd om uit te zoeken hoe een vergoedingsregeling voor de Vlaamse nertsenfokkers na een verbod eruit zou kunnen zien. Intussen worden jaar na jaar nieuwe fokseizoenen opgestart in de Vlaamse fokkerijen en blijft het leed van de nertsen voortduren.”

Protest tegen nertsenkwekerij in Langemark

“Wat de nertsen nu nodig hebben zijn daden van minister Weyts. Verbied deze structurele uitbuiting van onschuldige dieren“, zegt Nadine Lucas. “Maar liefst 35.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder onze oproep voor een verbod op de Vlaamse nertsenfokkerij. Op 10 februari bieden we de petitie aan bij minister Weyts.”

(TOGH/Foto’s EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier